TAKARBETE I VINTERTEMPERATURER

Taket är en av de mest använda delarna av huset. Detta blir klart under extremt kalla väderförhållanden, eftersom snö och is kan orsaka betydande skador på taket.

Vintertakarbete: känn igen de första farorna själv

Taket är en av de mest använda delarna av huset. Detta blir klart under extremt kalla väderförhållanden, eftersom snö och is kan orsaka betydande skador på taket. Även det bästa taket behöver skydd mot fukt, frost och kyla. Vi som takläggare i Stockholm rekommenderar därför att du själv kontrollerar taket för skador under den årliga vinterkontrollen.

Takläggaren rekommenderar:

  • Skifferplattor och takpannor måste sitta rätt, eftersom fallande delar kan utgöra en fara för boende och förbipasserande.
  • Läckor kan få allvarliga konsekvenser för vintern, eftersom fukt kan tränga igenom och attackera isoleringsmaterialet och takkonstruktionen.
  • Ta bort grenar och löv från rännan för att säkerställa att vattnet dräneras smidigt. Om detta droppar under dagen kan farliga isbanor snabbt bildas när temperaturen sjunker.

Hur takläggaren gör ditt tak stormsäkert

Under de kalla årstiderna prövar inte bara snö och is taket utan också stormar. Speciellt under de kalla vintermånaderna finns det ofta starka vindbyar som kan lossa eller skada takpannor. Detta kan avhjälpas med speciella stormklämmor, som fixerar plattorna säkert på taket. Takkanterna har också en extremt hög kontaktyta, därför rekommenderar vi som takläggare i Stockholm användning av specialdesignade formplattor. De stänger takets kanter säkert och förhindrar därmed takpannorna från att flyga iväg i stormar och vindbyar.

Takläggare i Stockholm erbjuder professionell hjälp.

När temperaturen sjunker och snö och is är dagens ordning är takläggaren naturligtvis svårare att utföra än på sommaren. Speciellt under vintersäsongen är taket utsatt för särskilt höga belastningar som permafrost, frysregn och kraftigt snöfall. Ändå bör du hyra ett takföretag för den omfattande vinterkontrollen. Detta kan exakt kontrollera taket och snabbt reparera befintliga skador. Därför erbjuder vi som takläggare i Stockholm nu alltmer takcheck för att kämpa mot vintern. Taket och dess komponenter som takrännor och andra viktigs delar samt takskydd undersöks noggrant.

Kontakta oss som ditt takläggningsföretag i Stockholm!